Web shop - prodavnica
  Menu Close

  Politika privatnosti

  Ova politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke, kao i da vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi sa vašim podacima.

  Privatnost ličnih podataka

  Podaci kupaca, koji se daju prilikom registracije na stranici kompanije Enmon.ba se čuvaju u maksimalnoj mogućoj tajnosti. Dostupni su samo prodajnoj službi i koriste se isključivo za narudžbe.

  Primenjujemo najsavremenije organizacione, kadrovske i tehničke mjere zaštite podataka od neovlaštenog pristupa, što uključuje, ali nije ograničeno na: pristup ličnim podacima sa lozinkom, ograničen pristup osjetljivim podacima, enkriptovani transfer osjetljivih podataka poslatih od strane korisnika popunjavanjem formulara za prijavu, naručivanjem, itd.

  Da bismo uspješno obradili vašu narudžbu potrebni su nam vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bit ćemo u mogućnosti da vam potvrdimo narudžbenicu, da vas obavijestimo o trenutnom statusu iste kao i da vam isporučimo željenu robu.

  Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informiranje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Stoga, korištenje naših servisa podrazumijeva saglasnost korisnika da mu šaljemo e-mail i SMS obavijesti.

  Svaki registrovani kupac u svakom trenutku ima pravo da izmijeni svoje registrovane podatke, u slučaju da se u međuvremenu promijeni neki od podataka za isporuku (adresa, broj telefona, i sl.). Dajemo kupcima mogućnost izbora, uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje.

  Prodajno osoblje kompanije Enmon.ba garantuje tajnost podataka i obavezuje se da ni pod kojim okolnostima iste neće otkrivati trećim licima. Cilj nam je da vam pružimo najkvalitetniju uslugu bez žrtvovanja bilo kojih od vaših standarda privatnosti.

  Saznajte više o privatnosti ličnih podataka.

  Informacije koje dijelimo sa trećim stranama

  Mi možemo otkriti informacije koje nam dostavite (uključujući, bez ograničenja, vaše lične podatke) bilo kojem članu naše organizacije, uključujući i kurirsku službu kojoj je neophodno pružiti vaše informacije kako bi se sprovela isporuka paketa.

  Molimo vas da budete svjesni da možemo koristiti treće strane da nam pomognu sa našim poslovima e-trgovine, kao što su naš web sajt, e-pošta i društvene medijske stranice.

  Neki primjeri pomoći koju mogu pružiti pružaoci usluga trećih lica su: ispunjavanje narudžbi (uključujući, bez ograničavanja na, obradu plaćanja, pružanje usluga prevencije prevare i provjeru adresa); vaše akcije u odgovoru na naše e-poruke i efikasnost našeg oglašavanja; pružanje podrške; sprovođenje istraživanja, administriranje i održavanje informacija o prijavama za zapošljavanje; i administriranje i slanje obavijesti putem mobilnog uređaja; promocija, nagradnih igara ili takmičenja.

  Lični podaci koje nam pružite mogu se dijeliti, po potrebi, sa relevantnim trećim stranama kako bi izvršili funkcije u naše ime. Mi nikada ne prodajemo ili iznajmljujemo vašu e-adresu trećim licima.

  U svrhu marketinga i stalnog poboljšanja naše internet stranice, podaci koji se koriste šalju se Google-u kao i platformama društvenih mreža. Podatke prikupljene na društvenim mrežama velikim dijelom obrađuje sam operater, a mi ih koristimo u svrhu informisanja potrošača o aktuelnim promocijama i ponudama, a u cilju interakcije i unapređenja odnosa sa pratiocima. Podaci se koriste za evaluaciju korištenja naše internet stranice, za sastavljanje izvještaja o aktivnostima na stranici i za pružanje drugih usluga vezanih za korištenje stranica i interneta.

  Za sva dodatna pitanja i zahtjeve u vezi sa obradom podataka o ličnosti možete nas kontaktirati na webshop@enmon.ba ili pozovite 065 58 58 58.

  Šta su kolačići i kako se oni koriste na našim web lokacijama?

  Naša web stranica i e-pošta koriste, a naši treći provajderi servisa mogu koristiti, funkciju pretraživača poznatu kao kolačić, koja dodjeljuje jedinstvenu identifikaciju vašem računaru. Kolačići se obično čuvaju na disku vašeg računara ili mobilnog uređaja.

  Više o kolačićima možete saznati na stranici Politika kolačića.

  Međunarodni korisnici

  Ako posjećujete našu web lokaciju sa lokacije izvan Bosne i Hercegovine, molimo vas da imate u vidu da je ovo web lokacija koja je registrovana u Bosni i Hercegovini. Ova politika privatnosti reguliše informacije prikupljene od ili u ime naših web lokacija, bez obzira na to gdje se nalazite kada pristupate, pretražujete, integrišete se sa njom i vršite kupovinu preko nje (uključujući i one koji se šalju na adrese van Bosne i Hercegovine).

  Ako iz bilo kojeg razloga pristupate web lokaciji u kojoj se ne nalazite, obratite se Službi za korisnike kako biste vidjeli politiku i odredbe specifične za vašu jurisdikciju.

  Sigurnost prilikom plaćanja

  Prilikom plaćanja karticom putem interneta unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici Banke, a prijenos preko Interneta u zaštićenoj (kriptovanoj) formi korištenjem SSL protokola. Podaci o platnoj kartici ni u jednom trenutku nisu dostupni našem sistemu.

  Izjava o sigurnosti

  Kompanije Enmon.ba ograničava broj zaposlenih koji imaju pristup bazi podataka koja sadrži lične podatke, a zaposleni u kompaniji Enmon.ba su upoznati sa značajem povjerljivosti. Pored toga, naša politika je da nikada ne pošaljete broj svoje kartice za plaćanje putem e-pošte.

  Za sva dodatna pitanja i zahtjeve možete nas kontaktirati na webshop@enmon.ba ili pozovite 065 58 58 58.