ENMON je međunarodna kompanija u privatnom vlasništvu koja se bavi trgovinom, uvozom i izvozom keramičkih pločica, granitne keramike, sanitarije i prateće opreme za kupatila, javne i stambene objekte. ENMON je na tržištu punih 30 godina i jedna je od rijetkih kompanija u regionu koja sa preko 1.200 radnika u 8 zemalja omogućava partnerima kompletan sistem ugradnje keramike sa pratećim materijalima. 

Kompanija ima razgranat veleprodajni biznis u okviru ENMON GRUPE u 8 zemalja od Evrope do Sjeverne Amerike (Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Italija i Kanada). Sa 14 salona u Bosni I Hercegovini , i preko 100 u regionu (Srbija, Hrvatska, Mađarska i Makedonija), predstavlja  najveći lanac maloprodajnih objekata keramike i kupatilskog opremanja i kao takav, postavlja najviše standarde u kvalitetu proizvoda i usluga.

Kompanija ENMON okuplja najveće svijetske brendove keramičkih pločica i omogućava širok izbor modela pločica najnovijih trendova iz Italije, Španije i Turske. Svjetski brendovi dopunjeni su selekcijom proizvodnje ENMON brenda kao i Waterjet opremom za mozaike, sokle i posebne zahtjeve prilagođene dizajnerskim potrebama i projektnim idejama klijenta. Poseban segment danas u ponudi kompanije čini i ponuda pločica velikih formata (slabova).  

Kompanija ENMON, u partnerstvu sa prestižnim svijetskim brendovima, pruža kompletnu ponudu sanitarija, baterija, tuš kabina, kada, sušača i tehničkih rješenja za odvod i grijanje. Njemački i italijanski brendovi upotpunjeni su ponudom prestižnih evropskih brendova. Kompanija  ENMON posjeduje i sopstvenu proizvodnju kupatilskog namještaja, tuš kada i kada. Na jednom mjestu možete pronaći stručnu podršku i najbolje uslove. ENMON je kompanija sa najvišim bonitetom i kreditnim rejtingom, koju daju nezavisni revizori i komercijalne banke.