Proizvodnja ljepila za pločice i pratećih proizvoda za ugradnju keramike nastala je praćenjem zahtijeva tržišta. Na samom početku bila je to proizvodnja skromnih kapaciteta. Rast kompanije i tržišta i istinska želja da se tržištu pruže kvalitetni proizvodi kojima može da se garantuje ugradnja bilo koje vrste keramike kupljene u Grupaciji, ENMON je postao garant prodaje sistema ugradnje čime malo kompanija u regionu, a i šire može da se pohvali.

Više o asortimanu proizvoda ENOKOL brenda možete saznati ovdje ili posjetiti poseban web portal: www.enokol.rs. 

Pogledajte sve naše brendove - BRENDOVI.

 


 

STAR FLEX

Poboljšano fleksibilno cementno ljepilo za upojne, neupojne i problematične površine

STAR FLEX se preporučuje za veće dimenzije pločica gdje jedna strana ne prelazi 120 cm. STAR FLEX je klasifikovan oznakom C2TE S1 prema standardima Evropske Unije (EN 12004) što ga čini izuzetno snažnim i fleksibilnim ljepilom bez klizanja i sa produženim vremenom obrade.

STAR FLEX je ljepilo sa poboljšanim kvašenjem i deformabilnošću, za sve vrste keramičkih pločica, staklenih mozaika i prirodnog kamena, za upojne, ne upojne kao i problematične podloge, podno grijanje, gips karton ploče, fasadnu keramiku, ljepljenje pločica na postojeće pločice,na spoljnim i unutrašnjim površinama.

Fugovanje je moguće nakon 6 do 8 časova na zidu, a na podu posle 24 časa. Optimalna temperatura primjene  je od+ 5°C do + 35°C. Potrošnja zavisi od podloge i kreće se u rasponu od 2,5 do 5kg/m². Vidite Star flex ljepilo za pločice - STAR FLEX.

 


 

ULTRA FLEX LITE

Visoko kvalitetno, fleksibilno cementno ljepilo sa ULTRA LIGHTWEIGHT tehnologijom
 

ULTRA FLEX se preporučuje se za veće dimenzije pločica gde jedna strana ne prelazi 300 cm. ULTRA FLEX je klasifikovan oznakom C2TE S1 prema standardima Evropske Unije (EN 12004) što ga čini izuzetno snažnim i fleksibilnim ljepilom bez klizanja i sa produženim vremenom obrade.

ULTRA FLEX LITE je visoko kvalitetno, fleksibilno, lagano cementno ljepilo za spoljnu i unutrašnju upotrebu, sa poboljšanim kvašenjem i deformabilnošću.

Osnovna prednost ULTRA FLEX LITE ljepila je što sa džakom od 15kg, zahvaljujući ULTRA LIGHTWEIGHT tehnologiji, dodavanjem vode dobijate masu sa kojom se može zalijepiti više keramike nego sa džakom od 25kg. 

Fugovanje je moguće nakon 6 do 8 časova na zidu, a na podu poslije 24 časa. Optimalna temperatura primjene je od+ 5°C do + 35°C. Potrošnja zavisi od podloge i kreće se u rasponu od 1,5 do 2,5kg/m².

 


 

ENOKOL 011

ENOKOL 011 je ljepilo preporučeno za ljepljenje upijajućih keramičkih pločica, na upijajućim spoljašnjim i unutrašnjim podnim i zidnim površinama. ENOKOL 011 je klasifikovan oznakom C1TE prema standardima Evropske Unije (EN 12004). Fugovanje je moguće nakon 24 časa. Potrošnja ljepila je oko 5kg/m². Vidi Enokol 011 ljepilo za pločice - ENOKOL 011.

ENOKOL 016

ENOKOL 016 je ljepilo preporučeno za ljepljenje  granitne keramike, na upijajućim spoljašnjim i unutrašnjim podnim i zidnim površinama. Može se koristiti za polaganje granita na podloge sa podnim grijanjem, na manjim površinama. ENOKOL 016 je klasifikovan oznakom C1T prema standardima Evropske Unije (EN 12004). Fugovanje je moguće nakon 24 časa. Potrošnja ljepila  je oko 5kg/m². Enokol 016 vidi u našoj web prodavnici - ENOKOL 016.

ENOKOL 018

ENOKOL 018 je fleksibilno ljepilo sa polimernim dodatkom za poboljšanje čvrstoće prionljivosti i deformabilnosti, za spoljnu i unutrašnju upotrebu. Preporučuje se za ljepljenje svih vrsta keramičkih pločica, mozaika, granitne keramike, prirodnog kamena, fasadnih keramičkih pločica, pločice na pločicu, kao i na fleksibilne podove i gips karton ploče. ENOKOL 018 je klasifikovan oznakom C1TE S1 prema standardima Evropske Unije (EN 12004). Fugovanje je moguće nakon 24 časa. Potrošnja ljepila je oko 5kg/m². Pogledajte našu web prodavnicu - ENOKOL 018.

 


   

ENOFUG PRO Masa za fugiranje

ENOFUG PRO je vodoobojna masa za fugiranje sa "lotus efektom", na bazi vementa za širine fuga od 0-8mm, za unutrašnju i spoljnu upotrebu. Preporučuje se za fugiranje svih vrsta keramike na podnim i zidnim površinama i naročito tamo gdje se zahtijeva spriječiti prodor vlage. Odlikuje se minimalnim upijanjem vode i odličnom otpornošću na abraziju. Nakon fugiranja daje glatke površine koje su lake za održavanje. 

ENOFUG PRO je klasifikovana oznakom CG2 WA prema standardima Evropske Unije (EN). Potrošnja zavisi od širine fuga i dimenzija keramike ≈0,15-1,00 kg/m².

Dostupna je u  paleti od 16 boja. ENOFUG PRO Masa za fugiranje.


MONOFLEX Masa za hidroizolaciju 1K

MONOFLEX  je jednokomponentni hidraizolacioni premaz na bazi cementa i polimernih aditiva. Koristi se za hidroizolaciju balkona, terasa, kupatila, tuš kabina kao sloj prije polaganja keramike. Takođe, može se primjeniti za hidroizolaciju betonskih elementa, maltera i cementnih estriha. MONOFLEX se savršeno vezuje na sve podloge od betona, keramike i kamena. Nanosi se u 2 sloja u debljini od max. 2mm. Nakon 24h moguće polaganje keramike. Potrošnja: 1,15kg-1,25/mm/m².

ENO-FLEX Masa za hidroizolaciju 2K

ENO-FLEX je dvokomponentni fleksibilni malter na bazi polimer-modifikovanog cementa za hidroizolaciju balkona, terasa, bazena, kupatila i svih drugih betonskih površina koje treba izolovati i spriječiti prodor vode. ENO-FLEX se preporučuje za hidroizolaciju kupatila, balkona, cisterni za vodu, bazena za kupanje, sloj se postavljanja keramičkih pločica spolja i unutra.
Nanosi se u 2 sloja u debljini od max. 1mm. Nakon 48h moguće postavljanje pločica, kod rezervoara vode i bazena nakon 7 dana. Potrošnja: 16kg/mm/m².

 


 

 

ENO PRIME M Prajmer za upojne površine

ENO PRIME M se preporučuje za zidne i podne površine i spoljnu i unutrašnju primjenu. Koristi se kao bazni premaz na cementnim košuljicama, malterima, betonu. Nakon nanošenja i sušenja površina postaje konsolidovana i ravnomjerno upojna , a upojnost tretirane površine se znatno smanjuje i ujednačava. Na neupojnim - glaziranim površinama (keramika) i gips-karton pločama koristi se ENO-Prime G. Razrjeđuje se vodom u razmjeri do 1:2. Potrošnja: 30-90g/m² u zavisnosti od primjene. Eno prime M - vidi na web prodavnici. 

ENO PRIME G Prajmer za neupojne površine

ENO PRIME G se preporučuje za problematične zidne i podne površine i spoljnu i unutrašnju primjenu. Koristi se kao osnovni premaz na površinama na kojima već postoji keramika, na površinama od prirodnog i vještačkog kamena, a preko kojih treba lijepiti keramiku ili raditi izravnanje masom za nivelisanje ENOLIV. Pored toga može se koristiti kao osnovni premaz na gips-karton pločama i na svim mineralnim površinama kao i ENO-prime M. Razređuje se vodom u razmjeri do 1:3. Potrošnja: 30-120g/m² u zavisnosti od primjene. Vidi - ENO PRIME G.

 


 

ENOLIV Masa za izravnjavanje horizontalnih površina 

ENOLIV je brzosušeća masa za izravnavanje podnih površina za unutrašnju upotrebu, izuzetno otporna na mehanička oštećenja. Koristi se za slojeve do 10 mm. Moguće je nanošenje u 2 sloja, drugi kada se prvi osuši. može se koristiti za izravnavanje površina prije postavljanja hidroizolacije, keramike i drugih podnih obloga. ENOLIV - u web prodavnici.

ENOSTIR Ljepilo za stiropor

ENOSTIR je ljepilo za stiropor i strodur izuzetno fine strukture. Preporučuje se za ljepljenje i naknadnu obradu - polaganje mrežice i gletovanje stiropora. Potrošnja: 8kg/m².