ENMON d.o.o.  je dio međunarodne kompanije koja posluje u  8 zemalja širom svijeta (Srbija, Bosna i Hercegovina, Republika SJ.Makedonija, Hrvatska, Mađarska, Nemačka, Italija i Kanada). Sa 14 maloprodajnih objekata i razvijenom veleprodajnom mrežom   na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine  Enmon d.o.o.  predstavlja najveći lanac trgovine keramičkim pločicama i kompletnom opremom za kupatila (sanitarije, slavine, kade i kabine, tuševe, bojlere,ogledala i kupatilski nameštaj, galanterija i dekoracija) u zemlji.

Poslovanje je organizovano u okviru prodajnih centara i jedinica kao i centralnih skladišta u 4 regije  Bosne i Hercegovine . Centralni magacin kao i  sjedište kompanije Enmon BiH se nalazi u Ramicima bb, Banjaluka.

Konstantan rast i razvoj , kontinuirano praćenje najnovijih trendova i stalno osluškivanje potreba i želja naših kupaca  učinili su nas liderom na tržištu. Savremene ideje, stručno osoblje  uz asortiman renomiranih evropskih i svjetskih proizvođača    omogućili su da   ENMON svojim kupcima  predstavi atraktivna i moderna rješenja opremanja i uređenja prostora raznovrsnog dizajna.   

Efikasnim poslovanjem, brzim djelovanjem i  usmjerenošću prema kupcu, ENMON je tu da  donese najbolje i najkvalitetnije proizvode i rješenja koja će obogatiti i upotpuniti Vaš dom , životno i radno okruženje. Uspješno prolazeći kroz izazove koje nameće tržište , razvijajući kompaniju , šireći asortiman i prodajnu mrežu danas dolazimo do vrata svakog kupca sa visokim standardom kvaliteta naše ponude.

Veliki tim ljudi različitih profesionalnih profila , svakodnevno radi na unapređenu poslovnih procesa i razvoju novih ideja . Strategija i cilj ENMON kompanije da svakog kupca učinimo zadovoljnim ostvaruje se kroz znanje, timski duh i visoku poslovnu etiku naših zaposlenih koji  otvaraju nova poglavlja pristupa kupcima i tržištu.