;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Boho stil: Ljubav prema slobodi i šarenilu u kupatilu

20. 10. 2023.

Boho stil: Ljubav prema slobodi i šarenilu u kupatilu

Zamisli sebe kako ulaziš u kupatilo i osjećaš miris svježih cvjetova i zvuke opuštajuće muzike. To nije san – to je stvarnost ako se odlučiš za boho stil uređenja kupatila. Bohemski, ili jednostavno boho stil, donosi prirodnu ljepotu i slobodu u tvoj svakodnevni život, nudeći ti utočište od stresa i svakodnevnih briga.

 

Boho šta?

 

Boho, skraćenica za "bohemian", ima korijene u boemskom umjetničkom pokretu iz 19. vijeka. On je odraz slobodnog duha, kreativnosti i ljubavi prema različitosti. Boho stil kombinuje različite uzorke, teksture i boje. Ovaj stil je opušten i ekscentričan, često uključujući antikvitetne komade namještaja i umjetničke detalje. Uz sve to, boho stil uređenja kupatila ima svoj poseban šarm koji se ogleda u paleti boja, teksturama i detaljima.

 

Boho - boje i šarenilo

 

Boho stil te podstiče da budeš kreativan sa bojama. Možeš eksperimentisati sa različitim nijansama ili kombinovati kontrastne boje kako bi stvorio jedinstvenu estetiku. Na primjer, kombinovanje terakote i plave može stvoriti upečatljiv kontrast koji je karakterističan za boho stil. Ovo je prilika da izraziš svoju ličnost i kreativnost, stvarajući boho kupatilo iz koga jednostavno nećeš željeti da izađeš.

Terakota, oker, ciklama, i zelena su ključne nijanse u boho uređenju kupatila. Terakota donosi duh Mediterana, dok oker donosi osjećaj sunčanog dana na plaži. Ciklama i zelena dodaju dubinu i vitalnost. Ove nijanse stvaraju ambijent u kojem ćeš se osjećati povezano sa prirodom i okruženjem. Još jedan od načina da istakneš boho stil u kupatilu je dodavanje šarenih detalja kao što su peškiri i zavjese. Etnički uzorci, geometrijski motivi, i cvjetni dezeni su karakteristični za boho. Ovi detalji ne samo da dodaju vizuelni interes, već i stvaraju osjećaj toplote i gostoljubivosti. Peškiri i zavjese su savršeni elementi za dodavanje doze boho šika u kupatilo.

 

Prirodni materijali - konekcija sa prirodom

 

Jedna od ključnih karakteristika boho stila u uređenju kupatila je naglasak na prirodnim materijalima. Ovaj aspekt stvara osećaj harmonije sa prirodom i povezanosti sa okolinom, čineći tvoje kupatilo pravim utočištem od naporne svakodnevnice. Drvo, bambus, ratan i pamuk su igrači koji igraju ključnu ulogu u ovoj priči. Drvo je srce boho uređenja. Njegova toplota i prirodna ljepota doprinose stvaranju prijatnog okruženja u tvom kupatilu. Drvene police, drveni okviri za ogledala, i drveni komadi namještaja daju autentičnost prostoru. 

Bambus i ratan su prirodni materijali koji unose egzotičnost i lepršavost u boho kupatilo. Upotreba bambusa za police, stolice ili korpe daje prostoru prirodni šmek i etnički šarm. Ratan je često korišćen za stvaranje interesantnih oblika i tekstura. Na primjer, ratan ogledala sa svojim nepravilnim oblicima i teksturama stvaraju zanimljive vizualne efekte.

Pamučni prekrivači, zavjese i tepisi su neizostavan dio boho stila. Tekstilni elementi često sadrže etničke uzorke i šarene detalje, što doprinosi bogatstvu i raznolikosti. Ručno rađeni pamučni prekrivači i zavjese često nose priče i tradicije, dodajući dušu i karakter tvom kupatilu.

 

Etnički elementi - daj svom kupatilu jedinstven pečat

 

Etnički detalji čine suštinu ovog stila i donose priču i dušu u tvoje kupatilo. Inspiracija različitim kulturama širom svijeta daje dubinu i karakter prostoru. Marokanske keramičke pločice na zidovima, šarene tuš zavjese sa afričkim uzorcima ili umjetnički detalji iz Azije donose raznolikost i egzotičnost u enterijer. Ovi elementi nisu samo dekoracija, već su prozor u svjetove daleko od tvog kupatila. U boho kupatilu, možeš slobodno istraživati i inspirisati se različitim kulturama, stvarajući prostor koji je bogat pričama i nasljeđem iz cijelog svijeta.

 

Biljke i zelenilo - prirodna ravnoteža u kupatilu

 

U svijetu boho dizajna enterijera, biljke predstavljaju vitalan element koji donosi prirodnu ravnotežu i životnu energiju u prostor. One su neizostavni dio kako estetike, tako i filozofije ovog stila. Biljke ovdje ne služe samo kao dekoracija, već i kao izvor inspiracije i svježine.

Saksije sa raznobojnim cvjetovima i zelenilom su ključni dekorativni elementi u boho kupatilu. Cvjetne kombinacije u jarkim bojama ili biljke sa listovima različitih oblika i veličina dodaju posebnu dimenziju. One unose vitalnost i veselje u svakodnevni ritual kupanja. Promišljeno raspoređene saksije na prozorima, policama ili čak na zidovima čine da boho kupatilo postane oaza prirode unutar tvog doma.

Biljke stvaraju osvježavajući kontrast u odnosu na tople boje i prirodne materijale koji su karakteristični za ovaj stil. Njihova zelena lišća privlače pažnju i stvaraju fokusne tačke u prostoru. Kombinovanje zelenila sa prirodnim materijalima kao što su drvo i bambus stvara prirodnu simbiozu, oživljavajući kupatilo i čineći ga mjestom gdje ćeš se osjećati kao da si u prirodi.

 

Reciklirani komadi - unikatnost u svojoj najboljoj formi

 

Jedan od najčarobnijih aspekata ovog stila je sposobnost da se stvori unikatan prostor koristeći reciklirane komade namještaja i dekoracije. Stari drveni kovčezi ili sanduci su odličan primjer kako se mogu reciklirati komadi koji će donijeti nostalgičnu vrijednost i praktičnu upotrebu. Umesto tradicionalnih polica, upotrebi drvene kovčege kao funkcionalne police za odlaganje peškira, kozmetike ili čak kao stočić za dodatke. Ovi komadi su prepuni priča i šarma.

Vintage ogledala su još jedan dragulj u svijetu boho uređenja. Sa svojim starinskim okvirima i jedinstvenim karakterom, ona daju osobnost prostoru. Osim što služe svrsi, ova ogledala stvaraju osjećaj dubine i prostora u kupatilu, pružajući notu tajanstvenosti.

 

Igra ogledalima - dubina i sjaj u boho kupatilu

 

Ogledala su često zanemareni dragulji u uređenju enterijera, ali ovde postaju ključni igrači u stvaranju ambijenta. Velika ogledala sa upečatljivim okvirima ne samo što unose dozu elegancije, već i imaju praktičnu funkciju - povećavaju vizuelni prostor i unose svjetlost u kupatilo. Ako su postavljena na suprotnim stranama, stvaraju dubinu u prostoru. Ovaj trik čini da se prostor čini većim nego što zaista jeste, dajući ti osećaj prostranosti, čak i u manjim kupatilima.

Osim toga, reflektuju svjetlost i prirodnu ljepotu tvog kupatila, kreirajući dodatni sjaj u prostoriji. Uz boho paletu boja i prirodne materijale, ogledala postaju dio igre svjetla i sjenke koja stvara magičnu atmosferu. Kada se pravilno koriste, postaju više od funkcionalnog predmeta - postaju umjetnički element koji dodaje dubinu, svjetlost i luksuz vašem boho kupatilu.

 

Sloboda iznad svega

 

U boho kupatilu nema ograničenja. Možeš kombinovati boje, materijale i dekoracije na način koji ti odgovara. Ako želiš da spojiš etničke elemente sa vintage komadima, slobodno. Ako želiš da dodaš sopstvene umjetničke kreacije, to je takođe dobrodošlo. Boho stil pruža platformu za kreativno izražavanje i omogućava da tvoja ličnost zasija kroz dizajn.

 

Ovde, svaki element ima svoje mjesto i svaka nijansa ima svoju priču. Tvoje kupatilo postaje prostor gdje možeš opustiti dušu i probuditi kreativnost. Donosi živopisnu i umirujuću atmosferu u svaki dio tvog doma, omogućavajući ti da se osjećaš slobodno i inspirisano svaki put kad zakoračiš unutra.